Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma.
Het organisatieteam van de Bonifatiuscup 2024 v.l.n.r.: Marcel Dol, Geeke Draijer, Sonja Louwsma, Jacob Haakma, Karel Hellinga, Marjan Stellema en Sjoerd Radersma. Foto: Lammert Damsma

Achtste editie van toptoernooi Bonifatiuscup

Algemeen

Op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei a.s. wordt op het Tolhuispark de 8e editie van de Bonifatiuscup georganiseerd voor U13 en U15 teams. Het toernooi heeft met de succesvolle voorgaande edities naam gemaakt ver buiten Fryslân. Deelnemers en meereizende supporters kijken dan ook uit naar volgende week. Pure voetbalbeleving voor de jeugd staat centraal op het Tolhuispark.

SC Stadskanaal titelverdediger 

Er staat ook dit jaar een sterk deelnemersveld. SV Bon Boys uit Haaksbergen en CJVV uit Amersfoort zijn deelnemers van het eerste uur en zijn volgende week weer van de partij bij beide leeftijdscategorieën. Dat geldt ook voor deelname uit zustersteden Fulda en Crediton: maar liefst zeven teams uit deze Bonifatiussteden komen naar Dokkum. De organisatie is inmiddels in gesprek met andere nationaliteiten en hoopt volgend jaar een land toe te voegen aan de internationale deelname. Uit de regio nemen dit jaar VV Buitenpost, VCR, VV Zwaagwesteinde, naast gastvereniging Be Quick Dokkum, deel aan het toernooi. Voorts zijn de drie noordelijke provincies goed vertegenwoordigd.

SC Stadskanaal won vorig jaar bij zowel U13 als U15 de Bonifatiuscup. Beide teams zijn present om hun titel te verdedigen. GVAV-Rapiditas U13 en VV Hoogeveen U15 zijn op basis van prestaties dit seizoen in ieder geval stevige concurrenten van de Oost-Groningers. SV Bon Boys en JSG Westring komen bijna altijd goed voor de dag op de Bonifatiuscup en daarmee zijn ook hier de verwachtingen weer hoog. Be Quick Dokkum U15-1 maakt een sterk seizoen door en wordt door de kenners als outsider gezien.

Steun uit stad en regio

Vanaf de oprichting is ‘Voetbalbeleving voor de Jeugd’ het toernooimotto van de Bonifatiuscup. Het organisatieteam biedt voor de deelnemers een full service pakket: ontbijt, overnachting, lunches, diner, avondactiviteit is allemaal inbegrepen. Deze service vraagt veel qua mankracht en kosten. Maar de organisatie krijgt veel steun van trouwe lokale sponsoren, ondersteunende organisaties en maar liefst 80 vrijwilligers.

De echte voetbalbeleving is zeker bij de opening, finales en huldiging zichtbaar met veel extra’s. Alle teams krijgen veel wedstrijdminuten en echte knock-out wedstrijden te spelen. Het complex is volledig aangekleed in de Bonifatiuscup huisstijl met o.a. beachflags, banners, vlaggen en foodtentjes. Freestyle voetballers Finn Eekkerk en Stefan Brattinga zorgen donderdag voor amusement. Burgmeester Johannes Kramer opent donderdag om 11.00 uur het toernooi.

De Bonifatiuscup heeft een eigen Instagram- en Facebookaccount waar voor, tijdens en vlak na het toernooi veel updates, foto’s en video’s worden geplaatst. Op de website van Be Quick Dokkum is een toernooipagina: www.bequickdokkum.nl/alles-over-de-bonifatiuscup-2024

Nomi $hanya
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Algemeen 5 uur geleden
Wat houdt de Europese parlementsverkiezing in?
Interactieve avond over Europese verkiezingen Algemeen 20 uur geleden
Burgemeester Jan Rijpstra van Smallingerland neemt in de herfst van 2024 afscheid. Acht personen hebben zin om hem op te volgen.
Acht kandidaten burgemeester Smallingerland Algemeen 22 uur geleden
Liesbeth Sijtsma
Tweede editie van de Noord-Friese Winkeltjesroute Algemeen 23 uur geleden
Van Bond van Oud Leerlingen naar Vrouwen van Nu
Vrouwen van Nu Fryslân 105 jaar! Algemeen gisteren
De priiswinners flnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint it Lyts Frysk Diktee 2024 Algemeen 16 mei, 11:04
Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor het gratis Weekje Weg
Vakantieweek voor gezinnen met minimuminkomen uit Smallingerland Algemeen 16 mei, 09:52
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud!
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud! Algemeen 16 mei, 08:45
In de Fonteinkerk in Buitenpost verblijven tijdelijk Oekraïners. Het huurcontract loopt tot oktober 2024, maar onzeker is of alle Oekraïense vluchtelingen dan een andere locatie gekregen hebben.
"Oekraïense vluchtelingen uit Fonteinkerk Buitenpost" Algemeen 16 mei, 07:56
Friese EU-lijsttrekker Anja Haga.
Friese EU-lijsttrekker Anja Haga aanwezig bij politiek café Dokkum Algemeen 15 mei, 19:00
Auke Sikma, raadslid van Sociaal Links en jurylid bij de verkiezingen, en Arjen Wielinga, Kinderburgemeester Dantumadiel.
Dantumadiel zoekt nieuwe kinderburgemeester Algemeen 15 mei, 17:08
Illustrator Linda de Haan
Linda de Haan brengt magie tot leven in haar kinderboeken Algemeen 15 mei, 16:04
VV Hoogeveen U15 wint de Bonifatiuscup
8e editie Bonifatiuscup Dokkum weer een groot succes! Algemeen 15 mei, 14:23